Verdens bokdag – sett av tid til e-bøker

Máilmmi girjebeaivi 23.04.2021

Bokdagen markeres den 23. april hvert år. Davvi Girji har utgitt mange e-bøker som du kan finne i nettbokhandelen og det kommer stadig flere til etter hvert. Du kan også forhøre deg om e-bøker hos ditt bibliotek.


Fakta

Nettbokhandel

Eksempler på Davvi Girjis e-bøker som finnes i nettbokhandelen. En e-bok kan du laste ned og lese med en gang, slik at du alltid har noe å lese!

Verdens bok- og opphavsrettsdag (også kalt Verdens bokdag) markeres 23. april og blir feiret i mer enn hundre land over hele jorden. Den ble opprettet av UNESCO i 1995 for å markere bokens rolle i samfunnet, boken som uttrykksform, for språklig og kulturelt mangfold, for utdannelse og for kommunikasjon.

Verdens bokdag bygger på en gammel tradisjon fra Barcelona. 23. april faller sammen med St. Georges dag, og datoen er ingen tilfeldighet. Dragedreperen George er skytshelgen for mange byer og land, blant annet for Barcelona. I Barcelona ble St. George feiret med poesikonkurranser og diktopplesninger. Og i kulturbyen ved Middelhavet er bokdagen fortsatt en stor festdag som bærer preg av å være en folkefest. Denne dagen er det en tradisjon å gi bort en rose og en bok til noen man setter pris på.

På nettstedet til FN-Sambandet kan du lese mer om Verdens bokdag.

Kontakt