Kirste Paltto og Laila Labba (ill.) er nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris 2021

Girječálli Kirste Paltto
Forfatter Kirste Paltto
Foto: Kimmo Pallari, Roifoto
Sárgu Laila Labba
Illustratør Laila Labba
Foto: June Bjørnback

Jođašeaddji násti er nominert til Nordisk Råds barne- og ungdoms litteraturpris 2021.

Nå har Kirste Paltto skrevet en ny bok om en ny underlig reise der Ritni ja Urbán snart får bli med den reisende stjernen langt avgårde, helt til universet, der det bor et troll med fire hoder og en måne-fisle.

Laila Labba har ilustrert boka.


Ritni og Urbán får snart bli med på nye eventyr, når de oppdager en liten grønn ball på lekeplassen, som blinker og spretter opp og ned, samtidig som den blåser seg opp og blir liten igjen. Den har en liten melodi: dil dili diŋ, di dili diŋ, dil …

Tidlig neste morgen forter guttene seg til lekeplassen igjen, der de så en grønn ball i går som bare ble borte. Nå leter guttene etter ballen. Plutselig triller ballen foran dem og nå er den like stor oh høy som trærne. En grønnkledd gutt løper ned til dem og spør om de vil være med, omså til månen …

Kirste Paltto

Kirste Paltto bor i Rovaniemi. Nå og da gløtter hun i skattekista si, der hun oppbevarer sin tradisjonelle fortellerarv som hun tar frem når hun produserer nye fortellinger.

Flere av Paltto sine bøker eller deler av bøkene er oversatt til andre språk. Paltto har fått tildelt flere priser eller har vært nominert til priser.

Hun fikk tildelt det fineske Sametingets litteraturpris i 1995 og den internasjonale Helen-prisen samme år.

I 2001 var hun nominert til Nordisk Råds litteraturpris med boka Stjålet.

I 2017 var hun nominert til Nordisk Råds barne- og ungdoms litteraturpris med boka Luohtojávrri oainnáhusat (Underlige hendelser). Nå i 2021, vant Kirste Paltto Samerådets litteraturpris med boka Luohtojávrri oainnáhusat (Underlige hendelser).

Del av hennes bibliografi

Vilges geađgi
Suoláduvvan
Lieđđi Sámecus
Luohtojávrri oainnáhusat

Laila Labba

Laila Labba er 25 år og bor i Karasjok. Jođašeaddji násti er hennes debut som illustratør. I tillegg har hun illustrasjoner i en lærebok. Labba har også illustert og designet bokomslaget til boka Sáve Sápmi.

Laila Labba har 2-årig utdannelse fra Kunstskolen i Karasjok, og hun har 3-årig bachelor i illustrasjon fra University of Huddersfield. Nå jobber hun som aspirant ved Sámi Dáiddaguovddáš / Samisk senter for samtidskunst i Karasjok.

Linker

Nordisk råd

Kontakt