Davvi Girji

Din handlekurv
Kurven din er tom.

   

Hjem Nyhetsarkiv Den kultursensitive samiske skolen
Norsk bokmål (Norway)
Den kultursensitive samiske skolen PDF Skriv ut
mandag 12. februar 2018 10:10

Kultursensitiiva sámi skuvla (‘Den kultursensitive samiske skolen’) tar for seg de samiske skolenes undervisningsopplegg i et kultursensitivt perspektiv. Boken presenterer og forklarer grundig om kultursensitiv forskning i den samiske skolen og legger frem forskningsresultater.

Boken er basert på Pigga Keskitalos doktoravhandling, som tar for seg organiseringen og læreplanen til den samiske skolen i Norge. Denne ble publisert på finsk i 2010 ved Samisk høgskole. Bokens innhold er en tilpasset introduksjon som ser på den kultursensitive situasjonen for samiskopplæringen og tar for seg undervisningopplegg.

I alle land, hvor samer bor, pågår det tiltak for å utvikle samiskopplæringen. Boken skal være en støtte og motivasjon for skoleutviklingstiltak samtidig som den gir informasjon om samiskopplæringen i Norge.

Boken passer blant annet for studenter, lærere, politikere og samiske foreldre, for alle som interesserer seg for problemstillingene og utviklingsmulighetene innenfor samiskopplæringen.

I boka undersøker forfatter bl.a. disse faktorene:

Hvordan lykkes undervisningen med å motivere barn og ungdom slik at de blir aktive og kreative i samfunnet? Hvordan forbereder skolen elevene med tanke på å stille spørsmål og være nysgjerrige? Hvordan lykkes skolen med å fremme elevenes forståelse, muntlige og skriftlige ferdigheter samt evner og styrke? Har skolen lykkes med å tilrettelegge læringen slik læreplanene oppfordrer til? Denne boka gransker tilretteleggingen for læring i den samiske skolen, gjennom et kultursensitivt ståsted. Boka er også et eksempel for hvilke felt som hører til forskningen av samisk skole.

Forfatteren

Pigga-Keskitalo

Pigga Keskitalo

Pigga Keskitalo (f. 1972) er førsteamanuensis på lærerutdanningen ved Samisk høgskole og dosent i oppdragelsesvitenskap ved Universitetet i Helsinki. Hun har doktorgrad i pedagogikk ved Lappi universitet i 2010. I doktoravhandlingen tok hun for seg samiske skoler og læreplanen. Keskitalo har fra 1999 av jobbet med samisk lærerutdanning. Hun er oppvokst i Nuorgam i Tanadalen. Keskitalo har publisert bøker og artikler om opplæring. Hun ledet masterutdanningen for samiske grunnskolelærere 1–7 og 5–10 og rammeplanutvalget i 2016, og leder nå masterutdanningene som startet opp i 2017.

 

Digital ordbok

533.davvi.no

Sajus web-portal

sajus-web

Arkiv

Skrivelysten

skrive

Bor det en liten forfatter i deg? Alltid hatt lyst til å skrive en bok?

Les mer her

Brenner du for litteratur?

Nieida calla

Vil du anmelde produkter som vi har produsert?

Les mere her

Kontaktinfo

Davvi Girji as
Postboks 13, Ivvar Ivvár geavli 36
N9735 Kárášjohka / Karasjok
NORWAY
Telefon: (+47) 78469500
E-mail: davvi@davvi.no
Bankgiro: 4901 10 22137
IBAN: NO8649011022137
SWIFT: SNOWNO22

Nyhetsbrev

Påmelding er ikke tilgjengelig før etter påske, for da får vi nye nettsider.


Navigasjon


Søkeord
Kategori :
Subcategory :

Released :

Language :

Target Group :