Davvi Girji

Din handlekurv
Kurven din er tom.

   

Hjem Nyhetsarkiv Nytt samiskverk for mellomtrinnet
Norsk bokmål (Norway)
Nytt samiskverk for mellomtrinnet PDF Skriv ut
onsdag 25. oktober 2017 14:05

Språkboka med tilhørende arbeidsbok for 6 trinn består av tekster, bilder og eksempler som skal hjelpe elevene til helhetlig forståelse om språktemaene. Hvert kapittel starter med målsetting og avsluttes med «Kan du?»-øvelser. Gjennom dette kan elevene reflektere og evaluere sin egen læring og se om de har oppnådd målene i kapittelet.

Giellabálggis læreverket for mellomtrinnet dekker kompetansemålene i læreplanen for samisk som førstespråk etter 7. trinn. Giellabálggis temaene dekker både de muntlige- og skriftlige kommunikasjonsmålene, og språk-, kultur- og litteraturmålene. Elevene får anledning til å øve gjennom ulike metoder. Felles samtale om temaene står sentralt i læreverket, i tillegg til individuelle-, par- og gruppeoppgaver.

Læreverket består i tillegg av nettressurs.

Giellabálggis 7 ja nettressursen utgis i 2018.

Forfattere

Kirsten-Anne-Grethe-Eira

Kirsten Anne Grethe Eira

Kirsten Anne Grethe Eira er født i 1967 og er oppvokst i en reindriftsfamilie fra Kautokeino. Hun har lærerutdannelse fra Samisk høgskole og videreutdanning både fra Samisk høgskole, Høgskolen i Finnmark og Universitetet i Tromsø. Hun har jobbet som lærer og i administrasjonen på Kautokeino barneskole siden 1992. Hun har også jobbet som lærer i Harstad kommune. Hun har lang erfaring som samisklærer på mellomtrinnet og har i mange år jobbet systematisk med å utvikle elevenes lese- og skrivekompetanse. Dette er hennes første læremiddel som hun har forfattet.

Karen-Anne-Sara-Utsi

Karen Anne Sara Utsi

Karen Anne Sara Utsi er født i 1971 og er fra Kautokeino. Hun har lærerutdannelse fra Samisk høgskole og videreutdanning både fra Samisk høgskole og Høgskolen i Volda. Hun har jobbet i mange år med faget samisk, og bl.a. oversatt lærebok i samfunnsfag for videregående trinn fra norsk til samisk. Hun har også journalistutdannelse og erfaring. Hun har jobbet de siste årene som samisk lærer på Samisk videregående og reindriftsskole i Kautokeino. I dag jobber hun som menighetspedagog i Kautokeino.

 

Digital ordbok

533.davvi.no

Sajus web-portal

sajus-web

Arkiv

Skrivelysten

skrive

Bor det en liten forfatter i deg? Alltid hatt lyst til å skrive en bok?

Les mer her

Brenner du for litteratur?

Nieida calla

Vil du anmelde produkter som vi har produsert?

Les mere her

Kontaktinfo

Davvi Girji as
Postboks 13, Ivvar Ivvár geavli 36
N9735 Kárášjohka / Karasjok
NORWAY
Telefon: (+47) 78469500
E-mail: davvi@davvi.no
Bankgiro: 4901 10 22137
IBAN: NO8649011022137
SWIFT: SNOWNO22

Nyhetsbrev

Påmelding er ikke tilgjengelig før etter påske, for da får vi nye nettsider.


Navigasjon


Søkeord
Kategori :
Subcategory :

Released :

Language :

Target Group :