Nyheter

Nye lettleste bøker til lesetrening

Davvi Girji har produsert lettleste bøker Lohkanfieski for nivå 2–3, nivå 6–7, nivå 8–9, nivå 10–11 og nå sist for nivå 4–5.

Les mer …

Kjente samiske eventyr for de minste

I aktivitetsboksen Ádji – Máinnasteapmi er det samlet 28 kjente samiske eventyr med fargerike bilder.

Les mer …

Šiellaspeajal («Amulettspeilet»)

Boka inneholder 65 dikt på nordsamisk.

De fleste diktene er mytiske dikt der forfatteren også har lagt til elementer fra bl.a. sjamanismen. Boka inneholder dikt om ære og aktelse, kjærlighetsdikt og andre eksistensielle dikt. Forfatteren leker også med ord og allitterasjoner.

Les mer …

Áige – Jeaggejávrri čiekŋalasat

Jeaggejávrri čiekŋalasat (‘Áige – Myrvannets dybder’) er en fortelling om Áiges reise i den samiske mytologiverdenen. I fortellingen får leseren være med når Áige konkurrerer med vårsolas første stråle og når Áige dukker ned i Dødsriket for å lete etter barndomsvennen sin. Reisen lykkes fordi Áige har god kjennskap til spøkelser, mytiske dyr og andre kraftfulle vesener.

Les mer …

Den kultursensitive samiske skolen

Kultursensitiiva sámi skuvla (‘Den kultursensitive samiske skolen’) tar for seg de samiske skolenes undervisningsopplegg i et kultursensitivt perspektiv. Boken presenterer og forklarer grundig om kultursensitiv forskning i den samiske skolen og legger frem forskningsresultater.

Les mer …

Lettleste bøker til lesetrening

Davvi Girji har produsert lettleste bøker for nivå 2–3 på lule- og sørsamisk. Davvi Girji har også under produksjon lettleste bøker for nivå 6–7, som utgis i 2018.

Les mer …

Kontakt